Hur man målar utan tappning

Published by: Bertha on 8th Oct 2017 | View all blogs by Bertha

Under de få år som Drew och jag har bott i vårt hus har vi målat nästan varje enskilt rum (inklusive köket) i huset och ungefär varje tum av trim. Den enda ursprungliga färgen kvar är i badrummen och på övervåningen hall och kanske en slumpmässig garderob här och där. Det betyder att arbetsrummet har en färghylla för rivaliserande Home Depot, och vi är aldrig utan matlagningsrullar, lacker och Purdy-borstar. Vi har också avgjort på våra favoritmål, verktyg och tekniker.

målerifirma stockholm

Jag älskar hur ett nymålat rum ser ut, men jag brukade aldrig se fram emot att måla. Jag menar, vem gör det? Allt som prep, då dagarna messing runt med målare tejp, då den faktiska målningen, då rippningen av målare tejp, sedan kontakten där bandet inte squat på att skydda kanten. När jag bodde ensam i en ny lägenhet, försökte jag de snygga schmancy kantmålarna, och de fungerade tillräckligt bra jag antar. Men när du bor i ett 90 år gammalt hus med gipsväggar, är det inte en perfekt rak kant i sikte. Kan du föreställa dig att du måste bana runt varje udda bubbla och defekt i varje vägg?

Så vad jag skulle vilja dela med dig idag är mina tips om inredning och speciellt hur man målar en rak kant mot ett tak eller runt gjutning utan att använda något av det orörda blå tejpen. Jag säger "inredning" målning, för som Drew kommer att berätta är yttermålning och prepping ett helt annat bollspel!

1. Skimp inte på förnödenheterna. Jag brukade använda generiska penslar och stora boxbutik varumärkesfärg. Färgen skulle gå på tunn, spraya över mig, lämna strimmor, och jag skulle behöva måla på flera lager för att få rätt färg. Borstarna skulle kasta hår i färgen och på en klibbig vägg. Vi lärde oss vår lektion.

Vi köper nu Benjamin Moore-färg, och åh min himmel, första gången den goda färgen rörde väggen, jag tror att jag hörde änglarna sjunga. Det täckte vackert, och vi har aldrig behövt mer än 2 lager färg. Våra borstar på Purdy vinklade penslar, och de rengörs noggrant efter varje användning, för dang, de är dyra! Vi köper billiga rullar att använda med primeren, och fina eller svamprullar för toppskiktet.

2. Investera i en metallfärgbricka, och köp billiga liners i bulk.

3. Använd gamla duschdraperier, sängkläder eller handdukar som droppdräkter.

4. Köp en bra stor vinkelborste för kantning och du behöver aldrig ta en kant igen. Woohoo!

5. Pröva allt först. Om du täcker både vägg och trim kan priming vara en lite slarvig affär, eftersom du inte behöver veta var kanten är (förutom taket).

6. Efter priming, bestäm om du ska måla väggen eller trimmen först. Jag gillar att måla trimmen först. Så det är kronformning först (eller tak först om det behövs), och alla fönster / dörr / stol skena trim och sedan bas gjutning. Eventuella fel i trimmen, där du gick "över linjen" kan korrigeras / täckas med väggfärgen. Drew tycker om att vara artigt oenig och säga att basformning är lättare att göra sist. Vad som passar dig.

7. Kant utan att använda tejp! Ta din rena, vinklade borste, lägg upp den med färg och lut den försiktigt nära kanten du vill måla. Se till att det inte glider för mycket. Flytta borsten försiktigt upp till (eller ner till) kanten och använd borstens sida för att skapa den raka kanten. Flytta bara borsten stadigt mot kanten (dragning är lättare än att trycka) tills du börjar köra med låg färg. Flytta borsten vinkelrätt bort från kanten och avsluta stroke. Ladda igen med färg igen, överlappa där du slutade och måla en annan rak kant. Ganska lätt rätt? Det var mycket prat för inte mycket handledning, jag vet. Här är ett praktiskt tips - försök inte kanten när den är full eller när den är kall. Du behöver en stadig hand för en ren kant!

8. rulla en pärla av färg längs Va? På bilden nedan ser du den lilla glansfärgen precis längst ner på borsten? Det berättar att det fortfarande finns tillräckligt med färg i borsten för att fortsätta, och det är den färg som jag skjuter upp mot gjutningen för att skapa den raka kanten. När den färgfärgen går bort är det dags att avsluta den färgfärg.

8. Vid måla väggen behåll en våt kant. Jag gillar att kanten lite, rulla lite, eftersom rullen tenderar att ge en jämnare yta, och hjälper till att blanda kanterna bättre. Om du rullar på färg först, målar du kanterna med en pensel, du ser alltid lite av dessa penselmärken.

I vårt hus har vi ganska mycket förlorat koll på var vår blå målarband är. Vi behöver fortfarande det ibland, för att täcka dörrknoppar och gångjärn är vi för lat för att ta bort, men åtminstone spenderar vi inte längre en dag på att tappa och en annan dag med noggrann stripptejp utan att förstöra vårt hårda arbete. Och vi har också kunnat anpassa sig till alla stötar i väggen.

Jag hoppas att detta hjälper dig i ditt nästa målning äventyr! Om du har några frågor, lämna bara en kommentar

Comments

0 Comments

     
Please login or sign up to post on this network.
Click here to sign up now.