10 Snabba säkerhets tips för ATV Trail Riding

Published by: Bertha on 3rd Oct 2017 | View all blogs by Bertha

ATV körsäsong är här!

Oavsett om du får ole quad redo för helgen eller tänker på att bli med i den här populäraste sporten, kom ihåg att ATV ridning, medan det är roligt, kan vara farligt. Det kan vara lätt att tänka på att köra en ATV så lite mer än att köra bil. Det är inte.

Om du är ny att quad riding vet att universellt accepterade säkerhets tips är ovärderliga för att hålla dig på fyra hjul och välkomnas av andra ryttare. Nu, om du är en veteran av spåret, är lilla mer värdefullt än en uppfriskningskurs i sunt förnuft quad ridning.

Vi har sammanställt 10 snabba säkerhets tips för ATV Trail Riding som ett sätt att påminna och utbilda dig när du blåsar runt på din quad. Vissa är uppenbara och enkla. Andra du kanske tror, ​​det är böjbart, men någonstans någon gång det tog en olycka för sunt förnuft att råda.

50cc fyrhjuling

1.Wear Gear

Använd alltid säkerhetsutrustning. Hjälmar, skyddsglasögon, stövlar, handskar - verk. Det finns inga säkerhetsbälten på en ATV och det är mycket lättare att vända om än vad du kanske tror. Var beredd och gå hem intakt.

2.Inspection

Gör en inspektion före körning varje gång. Kontrollera däcken för slitage och fälgar för skador. Titta över dina kontroller och se till att anslutningar och kablar är intakta. Kontrollera kedjan för slitna länkar och kugghjul för brutna tänder och se till att det finns tillräckligt med smörjning.

3. Rid inte ensam

Delta i någon sport eller aktivitet där olyckor kan och händer, det är aldrig en bra idé att göra det ensam. Ha alltid en ridkompis och bättre - ha två. Att köra ut ur gas, gå vilse eller krascha är aldrig roligt men det är värre och kan vara livshotande om du är ensam. Dessutom vill vem rida sig själva? Ta några vänner och gör en dag med det.

4. inte dricka och åka

Duh. Det är inte säkert i en bil och det är inte säkert på en ATV. Det är ingen hemlighet - alkohol och droger försvårar din dom och din förmåga att köra säkert. Lägg inte dig i fara och lägg inte andra i risk för ditt riskabla beteende. Lämna öl för kvällen när växeln är packad bort.

5.Tired? Stop Riding

ATV ridning är verkligen ett bra sätt att träna. Det kräver styrka och mental skärpa. Övertid slår de stötar, hopp och snäva hörn ner även de starkaste dudesna. Om du kan känna trötthet i, sluta rida och ta en paus. Även om du inte känner dig trött, om du har ridit hela dagen, ta en paus, rehydrera och bränna upp lite lunch.

6.En enda ryttare

Var inte en goon. Om du inte kör en ATV utrustad för två personer, då är du förmodligen på en UTV och inte skriker genom spår, bara en person på en quad när som helst. Ingen piggy-backing eller sidoridning.

7.Rid på utvalda spår

Rid inte din ATV någonstans men ett utvalt ridområde. Detta är inte bara för andras säkerhet och förhindrar onödigt slitage på din maskin, men det är också en bra förvaltare av sporten. Rida där det är lagligt.

8. Rid höger ATV

Vad är rätt ATV? Som regel gäller endast 90cc och större motorer för de 16 år och äldre. Kasta inte din 10 år gamla på en 250cc ATV.

9. Var uppmärksam

Känn din omgivning. Eftersom du har tagit Tips # 3 till hjärtat, vet var din rida partner är. Titta framåt precis som att köra bil så att du kan se vad som kommer. Bumpar är roliga men när du slår en oväntat kan du få studsade strax utanför din åktur. Se upp för rånare som hoppar ut framför din ruttväg och vara kända för andra ryttpartier.

10. Ingen Goon Riding

Förmodligen blir en av de främsta anledningarna rädda skadade. Oavsett om det visar sig, försöker se vad deras quad kan göra eller helt enkelt dumhet, kör inte bortom din förmåga eller utföra stunts och tricks du inte har något att göra.

Tipsen ovan är uppenbara och uppenbara av en anledning. De flesta, om inte alla, är praktiskt taget oskrivna regler i ATV-världen. Säkerhet är alltid en prioritet och de flesta reglerna är viktiga för dig och andra. Det är också en bra idé att komma ihåg "husreglerna" när man kör ett spår eller utpekade ATV-spår och att veta statliga regler som gnistskyddare.

Comments

0 Comments

     
Please login or sign up to post on this network.
Click here to sign up now.